Butik

De gjorde en forskel. Politik og politikere i Sønderjylland i 100 år.

Forfatteren Poul-Erik Thomsen  er fremtrædende kender af sønderjysk politik fra sit mangeårige virke som journalist, lederskribent og politisk analytiker i Sønderjylland. I bogen giver han en beskrivelse af den politiske udvikling i landsdelen fra 1920 til i dag.

Sønderjylland var en landsdel, hvor flertal og mindretal havde en helt anden betydning end i den danske rigsdag. Den første store politiske udfordring efter 1920 var, at få Sønderjylland på samme fode som de øvrige landsdele i Danmark. Den opgave blev fuldført. Politikerne – både lokalt og på landsplan – gjorde altså en forskel til det bedre. Genforeningen lykkedes, men grænsen forblev et politisk emne.

De fire klassiske danske partier, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Venstre har siden 1920 været det genkendelige i dansk politik, men som noget enestående har Sønderjylland også med Slesvigsk Parti en politisk organisation med rod i et nationalt mindretal. Centralt står også analysen af reformerne i 1970 og 2007, som begge fik stor betydning for Sønderjylland.

I bogen gives løbende portrætter af 20 markante politikere, der hver især gjorde en forskel:

Ingeborg Refslund Thomsen, Hans Jefsen Christensen, Poul Schlüter, H.P. Hanssen, I.P. Nielsen, Kaj Ikast, Kresten Philipsen, Camma Larsen-Ledet, J.K. Hansen, Johannes Schmidt-Vodder, Erik Jessen, Frede Nielsen, Helge Dohrmann, Holger Fink, Andreas Thulstrup, Jens-Peter Bonde, Frits Clausen, Carl Holst, Johan Jessen Paulsen og Johan Jacobsen.

Bogen er på 445 sider, indbundet og rigt illustreret. 

Vælg dit medlemsskab

Mest solgte