Medlemsfordele

Medlemsfordele

Som medlem får du:

Sønderjyske Årbøger, der – udkommet siden 1889 – er Danmarks største historiske årsskrift af sin art. Årbogen er på ca. 300 sider med en række artikler om sønderjysk historie, erindringer, bognyt, anmeldelser mv. Den sendes til medlemmerne i november/december. Læs mere her.

Sønderjysk Månedsskrift, der – titlen til trods – udkommer otte gange årligt. Månedsskriftet har i 2024 præcis 100 år på bagen og har i hele sin levetid rummet lettere artikelstof om mangfoldige sider af Sønderjyllands historie, kultur, lokalhistorie og nutid. Månedsskrifterne leveres ligesom årbogen til medlemmernes hjemadresse. Læs mere her.

Bøger. Historisk Samfunds udgiver-aktivitet indledtes i 1939, og der er i forlagets navn udgivet flere end 130 bøger. Bøgerne har alle det sønderjyske historieaspekt som fællesnævner. Vores egne udgivelser sælges til favørpriser til medlemmerne. I tilknytning til foreningens kontor findes en lille boghandel med egne – både nye og ældre udgivelser- såvel som andres udgivelser. Men alle kan kategoriseres under overskriften ”sønderjysk historie”. Læs mere vores bøger her.

Foredrag og udflugter. Foreningen tilbyder deltagelse i foredragsarrangementer – såvel i eget regi som i samarbejde med andre lokale foreninger. Deltagelse er normalt gratis. Dog betales for evt. traktement. Ligeledes gennemfører Historisk Samfund udflugter, såvel kortere til nærliggende mål som af flere dages varighed til historiske områder og byer, oftest sydpå. Udflugterne er altid under ledelse af vidende og erfarne guider. Læs mere om arrangementer.

Information: Vi lægger vægt på at informere vores medlemmer om foreningens tilbud og gøren og laden. Vi benytter os af en række kanaler: hjemmesiden, elektroniske nyhedsbreve, Facebook og – ikke mindst – vores såkaldte ”indstik” i månedsskrifterne. Alle medlemmer, uanset teknologisk formåen, skal holdes godt orienteret. Men også ikke-medlemmer kan følge med på hjemmesiden og Facebook samt modtage vores nyhedsbrev. Tilmelding til nyhedsbrev kan ske her.

Medlemskabet med alle nævnte ydelser koster 295 kr. for det første år og derefter 350 kr. Medlemsskabet dækker hele husstanden. Hvordan du bliver medlem, fremgår her.