Butik

Sans for sønderjysk historie - Historisk Samfund for Sønderjylland gennem 100 år

Lars N. Henningsen og Hans Schultz Hansen har forfattet bogen Sans for sønderjysk historie. Historisk Samfund for Sønderjylland gennem 100 år.

Her følges – med et tilbageblik på Sønderjyske Årbøger til 1889 – Historisk Samfunds udvikling siden grundlæggelsen og frem til i dag.

Gennem alle årene har foreningen været en fremtrædende aktør på den danske historiescene. I tidsskrifterne Sønderjyske Årbøger og Sønderjysk Månedsskrift og i over 180 bøger er udgivet næsten 120.000 tryksider. Tusindvis af medlemmer har deltaget i foredrag, udflugter og rejser. Foreningen har samarbejdet med lokalhistoriske foreninger, og den har markeret den sønderjyske histories jubilæer og taget stilling i historiepolitiske debatter. Kritisk konkurrence til tysk historieforskning i de første år er i dag afløst af frugtbart samarbejde.

Jubilæumsbogen afspejler et århundredes kulturarbejde i Sønderjylland. Den fortæller om faghistorikere og amatører, om skiftende arbejdsmåder og fremvæksten af vore dages lokalhistoriske foreninger.

Med person- og boglister er den tilmed et nyttigt opslagsværk - krydret med figurer om foreningens udvikling og 100 illustrationer med oplysende billedtekster. 190 sider.

Vælg dit medlemsskab

Mest solgte