Udgivet den 30. marts 2019

Den sønderjyske stand i København

Det summer af liv i Øksnehallen i København i dag lørdag den 30. marts. Historiske Dage tiltrækker så mange, at en mindre kø har dannet sig ved indgangen. Og første stand, publikum møder, er den sønderjyske stand.

Museum Sønderjylland, Historie Haderslev, Den Slesvigske Samling og Historisk Samfund fra Sønderjylland er nemlig i weekenden gået sammen om at præsentere den sønderjyske historie på Historiske Dage i København.

- Sønderjylland historie interesserer meget og langt uden for landsdelen. Det oplever vi stærkt på denne bogmesse, fortæller Finn Bach fra Historisk Samfund.

- Vi har mellemmer over hele landet og faktisk også i udlandet. Så synes vi, det er en god ide at vi fire, Museum Sønderjylland, Historie Haderslev, Den Slesvigske Samling i Flensborg sammen præsenterer historien og viser flaget i Øksnehallen.

- Det er fjerde år vi er med, og vi oplever hvert eneste år en voldsom interesse og får talt med utrolig mange mennesker. Vi sælger bøger om grænselandet, og fra Historisk samfund for Sønderjylland har 11 bogtitler med i København. Med Sønderjyllands Historie bind 1 og 2 som de ældste og med ”Gerningsmænd eller offer?” som den nyeste udgivelse, oplyser Finn Bach.

- Vi oplever hvert år, at mange bliver så begejstret for bøgerne, at de også bliver medlem af Historisk Samfund. Det er vi selvfølgelig glad for. Jeg håber også at mange af vores medlemmer i København - som tidligere år -  benytter chancen til at hilse på i Øksnehallen.