Det digitale Historisk Samfund
På ét felt blev 2016 ikke ”rutinepræget”. Foreningen tog sidste år flere skridt, som hver for sig førte os længere ind i den digitale tidsalder. Og ét af dem er, oplyste Hans Schultz Hansen, at Sønderjyske Årbøger fra 1889 til 2013 nu er elektronisk tilgængelige på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside www.tidsskrift.dk.Årbogen er her i godt selskab med andre historiske tidsskrifter og kulturtidsskrifter, og artiklerne er elektronisk søgbare. Det er tanken, at de kommende årgange skal lægges op med to års forsinkelse, således at adgangen til de nyeste årbøger stadig er en af fordelene ved at være medlem af Historisk Samfund.
Også Sønderjysk Månedsskrift vil – helt tilbage til starten i 1924 – på et senere tidspunkt komme på tidsskrift.dk. Sitets opbygning rummer også mulighed for, at der kan gives elektronisk adgang til de nyeste årgange af årbog og månedsskrift til vore medlemmer. Det kræver imidlertid yderligere overvejelser. Men før eller siden vil det ske, varslede formanden.
e-bog
Forud for historiekurset på Idrætshøjskolen i Sønderborg i februar om Sønderjylland 1940-45 udgav vi vores for længst udsolgte bog Sønderjylland under krig og besættelse 1939-1945 som e-bog, så de godt 60 kursister kunne have den ved hånden. Det er foreningens første e-bog. Salget har dog ikke kunnet overbevise os om, at vi står lige foran et gennembrud med denne publiceringsform.
Hjemmeside, nyhedsbrev og Facebook
Ikke mindst Kristian Pallesen, Poul Müller Olsen og Hans-Ole Mørk har arbejdet intensivt for at styrke vores synlighed via vores hjemmeside og på Facebook. Resultatet blev en helt ny hjemmeside og en stærkt fornyet facebookprofil, som straks førte til en kraftig stigning i besøgstallet de to steder på nettet. Siden lanceringen medio august har der i gennemsnit været 100 besøgende hver dag på hjemmesiden. Der er også arbejdet med held for at få flere til at abonnere på det elektroniske nyhedsbrev. Det har nu godt 550 modtagere – hvoraf op imod to tredjedele læser det!