Udgivet den 26. marts 2022

Det strømmer til med publikum i København

Historisk Samfund for Sønderjylland har masser af bøger med til Øksnehallen i denne weekend

 

Historiske Dage i Øksnehallen i denne weekend ser ud til at blive et flot tilløbsstykke. Publikum står fortsat i hundred meter lange køer en time efter åbningen kl. 10 lørdag, og det første der møder publikum indenfor er den sønderjyske stand, som selvfølgelig har fokus på at give pubklikum en oplevelse af tiden før, under og efter genforeningen i 1920.

I den sønderjyske stand indgår i år Det tyske museum i Sønderborg, Historie Haderslev, Museum Sønderjylland, Den slesvigske Samling på Dansk Centralbibliotek i Flensborg og Historisk Samfund for Sønderjylland.

Publikum kan se afstemningskort, opleve et afstemningsrum med masser af levende historier fra folk, der oplevede tiden under tysk herredømme og vilkårene omkring 1920, og selvfølgelig indgår den barske valgkamp dengang – i den meget flinke udgave – med servering af valgflæsk!

Lørdag kl. 13 giver Carsten Porskrog Rasmussen på grøn scene svaret på – Hvad er Nordslesvig?

Lørdag kl. 14 er temaet på den røde scene Genforeningen set fra syd – med Karl Christian Lammers og Jens A. Christiansen og søndag kl. 11.40 vil Axel Johnsen belyse temaet Danske statsministre og Genforeningen 1920-2020.

Vi bringer en billedreportage fra formiddagens stemning i Øksnehallen, hvor der er 150 events på fem scener, 75 udstillere og masser af bøger til salg på de mange stande

Se mere på hjemmesiden historiskedage.dk – hvor du også kan booke billet.