Udgivet den 13. oktober 2021

Et indbydende nyt hovedværk i den danske søfartshistoriske litteratur

Positiv anmeldelse af ”Sønderjysk søfarts historie Bd.1-2”

 

På historie-online.dk har Kresten Søe positivt anmeldt vores nye bog Sønderjysk søfarts historie bd.1-2 af Mikkel Leth Jespersen og Hans Schultz Hansen m.fl.

Kresten Søes samlede, positive vurdering er:

  • ”…..Næppe for tidligt allerede nu at klassificere Sønderjysk søfarts historie som et grundigt, veldisponeret og indbydende nyt hovedværk i den danske søfartshistoriske litteratur”.

 

  • ”….. Et meget bredt hovedværk på sit område”.

  • ”…..Bogens illustrationer (skal) også have…..meget rosende ord med sig. De er både indbydende, skaber en fin maritim og historisk atmosfære, foruden at de overalt er i udmærket samspil med fremstillingen”.

 

Anmelderen finder også bogens indhold og fokus spændende, bl.a.:

  • ”…..Tobindsværket har en god glidende kronologisk fremstilling, der skaber en velfungerende sammenhæng mellem de forskellige perioder, som alle er i et udmærket samspil med den historiske ramme”.

 

  • ”…..De indflettede erindringsglimt skaber en vedkommende atmosfære og bryder den ofte lidt tørre fakta- og navnemættede fremstilling og dens grafer og statistikker”.

 

  • ”…..De mange tal, familie- og erhvervshistorien og lokalhistoriske og tørre tekniske detaljer fylder. Men det er elementer, som altid følger med i et sådant videnskabeligt værk, og som her tilmed indgår på en ret overskuelig måde i bogens almindelige fremstilling”.

 

Læs hele anmeldelsen på historie-online.dk her.

 

Fakta

Sønderjysk søfarts historie bd.1-2, skrevet af Mikkel Leth Jespersen og Hans Schultz Hansen m.fl., Historisk Samfund for Sønderjylland, 2021. 868 sider, rigt illustreret.

Sønderjysk søfarts historie udgives i samarbejde med Museum Sønderjylland og med tilskud fra BHJ-Fonden, Lauritz og Augusta Dahls Mindelegat, Michael Jebsen Fonden og P.J. Schmidt Fonden.

Forfatterne er eksperter i søfartshistorie fra arkiver, museer og universiteter: Flemming Rieck (oldtiden), Bjørn Poulsen (vikingetid og middelalder), Mette Guldberg (1600-1814), Mikkel Leth Jespersen (1814-1920), Karsten Hermansen (tiden efter 1920) samt Martin Rheinheimer (indledning og afrunding).

Medlemmer af Historisk Samfund for Sønderjylland kan erhverve tobindsværket for 298 kr. For ikke-medlemmer er prisen 498 kr. Bindene sælges kun samlet.

Bøgerne kan købes i hjemmesidens Butik.