Udgivet den 15. november 2022

Flot fest for 100-års-fødselslaren Historisk Samfund for Sønderjylland

En 100-årig med sans for sønderjysk historie – OG med sans for at skabe en god fest. Læs mere om jubilæumsfesten.

 

Den 19. december 2022 fylder Historisk Samfund for Sønderjylland 100 år. 100-års jubilæet blev fejret ved en stor og flot jubilæumsfest på Folkehjem den 12. november 2022 kl. 15 - 22 med et spændende og bredtfavnende program.

Efter formandens velkomst præsenterede tidligere formand og den fortsatte tændte ildsjæl i Historisk Samfund for Sønderjylland, Lars N. Henningsen, foreningens jubilæumsbog Sans for sønderjysk historie, der beskriver foreningens historie igennem 100 år.

Titlen på jubilæumsbogen Sans for sønderjysk historie er også foreningens nye slogan.

Ved jubilæumsfesten var det foreningens næstformand, Mikkel Leth Jespersen, der præsenterede det. Efter at flere forskellige forslag havde været vendt, blev det i sidste ende Sans for sønderjysk historie, der vandt. Et slogan anno 2022, der har rod tilbage i foreningens vedtægter fra stiftelsen for 100 år siden:

”Samfundets Formål er at vække og nære Sansen for sønderjysk Historie”.

Efter dejlig, velfortjent brødtorte fortsatte festen med Carsten Porskrog Rasmussens foredrag Sønderjyllands forandring igennem 100 år og Simon Fabers foredrag ”Up ewig ungestört”? Ufærdige bud på Sønderjyllands fremtid - to spændende foredrag, der gav anledning til eftertanke og snak.

Efter en god 3-retters menu skulle man tro, at festdeltagerne var mætte og trætte, men nej! Alle i den tætpakkede kongesal på Folkehjem i Aabenraa stod op, og taktfaste klapsalver blæste en begejstring op mod scenen. Begejstringen gjaldt den sønderjyske sangduo Mark & Christoffer - Mark Dixen fra Hørup og Christoffer Brodersen fra Gråsten, som sang på sønderjysk, på dansk og på engelsk, og de gjorde det til både tørre grin og våde øjne. En festlig afslutning.

Se den store billedreportage fra jubilæumsfesten på foreningens facebookside her

Dette var kun et par smagsprøver på programmet. Glæd dig til at læse reportagen fra jubilæumsfesten den 12. november 2022 samt formandens festtale i det kommende nummer af Sønderjysk Månedsskrift, der udkommer i begyndelsen af december.