Tidspunkt:
19-09-2024 kl. 19:00 - 21:00
Sted:
Rigsarkivet, Haderslevvej 45, Aabenraa
Arrangør:
Aabenraa kreds

Foredrag om Danmarks bedste flyver

med museumsinspektør René Rasmussen, Museum Sønderjylland, som foredragsholder.

Foredraget er gratis, men af praktiske årsager skal vi bede om tilmelding via dette link senest den 18. september kl. 16.00.

Om Danmarks bedste flyver:

Ved den store genforeningsfest på Dybbøl banke i 1920 fløj en flyvemaskine ind over Kongeskansen og nedkastede et Dannebrogsflag. Piloten var sønderjyden Christian L. Johannsen. Han var født i Bylderup sogn, men opvokset i Aabenraa og Flensborg.

Under Første Verdenskrig var han tysk krigsflyver på Vestfronten, og efter verdenskrigen var han pilot i Danmark. Under navnet ”sønderjyden” fløj han opvisninger, taxiflyvning, faldskærmsudspring og almindelig ruteflyvning. Efter et uheld med en trafikflyver flyttede han i 1928 til Tyskland. Her var han flyvende avisbud og sprøjteflyver – afbrudt af to spektakulære langdistanceflyvninger: i 1929 fra London til Kina og i 1931 over Atlanterhavet som den første sønderjyde.

I 1930’erne blev han en del af den tyske genoprustning, og under 2. verdenskrig uddannede han piloter til Luftwaffe. Efter krigen vendte han hjem til Danmark igen,

René Rasmussens bog "Danmarks bedste flyver" kan købes i foreningens butik.