Udgivet den 16. november 2020

Fremragende erindringsbog

De første anmeldelser af bogen Diplomat i grænselandet er nu dukket op, og der er masser af ros til forfatteren, tidligere generalkonsul Henrik Becker-Christensen.

”Vigtig og vægtig. En fremragende erindringsbog”, konkluderer Hans Chr. Davidsen, kulturredaktør på Flensborg Avis, i sin fyldige anmeldelse, der også er bragt i JydskeVestkysten.

”Forfatteren er jo historiker og lader derfor langt hen ad vejen kilderne tale, og det er en stærk kvalitet ved bogen”, hedder det også.

Hans Chr. Davidsen understreger, at Diplomat i grænselandet ikke blot er en uhyre spændende erindringsbog. Det er også en bog, der giver en grundig indføring og et indgående tilbageblik i de mindretalspolitiske begivenheder syd for grænsen gennem de seneste godt 20 år.

”Forfatteren må sørme have arkiveret omhyggeligt eller sørget for næsten daglige optegnelser, for uden at bogen bliver for detaljerig, hviler den på et væld af små detaljer. Men han er jo heller ikke historiker for ingenting”, skriver Hans Chr. Davidsen.

Begejstring er der også i anmeldelsen i Der Nordschleswiger, hvor redaktør Volker Heesch skriver, at Becker-Christensen beretter om sin store indsats også i konservative kredse i Slesvig-Holsten med at vinde forståelse for Danmark og det danske mindretal.

”Forfatteren behandler med stor nøjagtighed ofte glemte kapitler i grænselandet som begyndelsen på det dansk-tyske samarbejde, ligesom bogen giver mange indblik i Becker-Christensens virke i nært samarbejde med det danske mindretal også i krisesituationer”.

Volker Heesch noterer, at det tyske mindretals rolle i de sidste årtier bliver betegnet som ”gode ambassadører for Danmark”.

Anmeldelsen i Der Nordschleswiger slutter således: ”Den meget læseværdige bog efterlader en følelse af vemod, at grænselandets diplomat allerede i 2017 måtte forlade sit gode virke i generalkonsulatet”.

--

Bogen er udgivet af Historisk Samfund for Sønderjylland og kan bestilles ved at klikke på Butik.