Udgivet den 14. februar 2020

Fuldt hus til valgaften i Sønderborg

Kan man lave live-TV fra afstemningen om Genforeningen for 100 år siden? Jooh. Det gik så glimrende i Sønderborg, hvor publikum genoplevede de to folkeafstemninger den 10. februar og den 14. marts 1920 i en moderne form.

 

Riddersalen på Sønderborg Slot var omdannet til et valgstudie – og det blev en aften med ægte valgstemning; klapsalver til gode danske resultater og såmænd også et enkelt buuuh til et afstemningssted med rigtig mange tysksindede. Præcist som reaktionerne var for 100 år siden.

Valgaftenen samlede fulde huse. Ja, så mange mødte op, at dørene måtte lukkes 15 minutter før studieværten ”gik på”.

I takt med at resultaterne tikkede ind fra de mange valgsteder gav aftenens talknusere og kommentatorer, historikerne Merete Bo Thomsen, René Rasmussen og Carsten Porskrog Rasmussen deres bud på, hvorfor det lokalt går, som det går.

Arrangørerne klarede hele to folkeafstemninger på én aften – Nordslesvig før pausen og Sydslesvig efter. Og de tre eksperter høstede varme bifald for deres valg-analyser og humor.

Aftenens studievært var journalist Kristian Pallesen, og bag valgaftenen stod Museum Sønderjylland, Historisk Samfund for Sønderjylland og Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Du kan se indslag i TV SYD ved at klikke her

Du kan se indslag på¨DKSyd ved at klikke her 

Se omtale og billedet på SønderborgNyt ved at klikke her

Se omtale og fotos i JydskeVestkysten ved at klikke her

Se mere om Genforeningen på www.genforeningen2020.dk

Billedtekst:

Fra venstre Merete Bo Thomsen, René Rasmussen, Carsten Porskrog Rasmussen og Kristian Pallesen.                                  (Foto: Genforeningssekretariatet 2020)