Udgivet den 11. december 2020

Igen flotte anmeldelser af "Zeppelinbasen i Tønder" - flot formidlende niveau og imponerende billedmateriale

Citater fra 4 anmeldelser: "En glimrende bog", “En imponerende bog", "Vigtig militærhistorisk forskning og velfortalt historieformidling med mere end 100 illustrationer” og “fremragende formidlet”

 

“En glimrende bog udgivet af Historisk Samfund for Sønderjylland”, skriver Flemming Østergaard i en anmeldelse i Morgenavisen Jyllands-Posten af “Zeppelinbasen i Tønder”.

- At tyskerne under Første Verdenskrig havde en base tæt på den gamle grænse, hvorfra luftskibe fløj bombetogter til England, er stort set ukendt stof uden for landsdelen, selv om det gjorde Tønder til et krigsmål og i sidste ende i juli 1918 udløste verdenshistoriens første flyangreb fra et hangarskib på militære landmål, skriver Flemming Østergaard og tilføjer, at angrebet tilintetgjorde to luftskibe og satte basen ud af spillet.

Videre hedder det i anmeldelsen: “En moderne hjemstavnshistorie må forsøge at rumme modsætningerne og den fælles historiske arv, og det gør denne bog sobert og oplysende”.

Den fine anmeldelse konkluderer: “Denne bog og museet fortæller i fællesskab en interessant historie om en nu dansk landsdel, der var i krig. Det er en historie, der fortjener at blive udbredt, og den har bud til andre end krigshistorisk interesserede. Bogens flot formidlende niveau bæres i høj grad af det imponerende billedmateriale”.

******************

Masser af roser er der også i en omfattende anmeldelse i tidsskriftet Chakoten, der udgives af Dansk Militærhistorisk Selskab, hvor redaktør Henrik Denman ikke mindst hæfter sig ved, at bogen fortæller mange nye detaljer om zeppelinbasen.

Anmeldelsen afsluttes således: “Historisk Samfund for Sønderjylland udgiver jævnligt bøger om militærhistoriske emner på et højt, fagligt niveau. Mogens Jensens bog om Zeppelinbasen i Tønder føjer sig fornemt til denne udgivelsesrække og fremstår som vigtig militærhistorisk forskning og velfortalt historieformidling med mere end 100 illustrationer”.

******************

Også anmeldelsen i Flyvehistorisk Tidsskrift lufter megen begejstring.

“En imponerende bog, et stykke flyvehistorie/Danmarkshistorie, som ikke har været så kendt her i landet, fordi begivenhederne skete i den tyske del af Sønderjylland. Vi får en grundig indføring i luftskibenes oprindelse og historie”, skriver Carsten Jørgensen.

Videre hedder det: “Bogen fortæller om livet på basen på godt og ondt, et meget interessant tidsbillede, garneret med talrige fotos”.

Carsten Jørgensen betegner Zeppelinbasen i Tønder for en imponerende bog og fremhæver, at bibliotekernes anmelder kalder bogen “fremragende formidlet”, og at det er et flot og interessant stykke arbejde fra en meget vidende forfatter.

******************

Også lektørudtalelsen fra DBC er positiv: "Fornemt formidlet stykke historie, som på en grundig men stadig spændende måde, fremstiller basens historie og betydningen, men også kommer bag nogle af de menneskelige skæbner. Fortællingen understøttes af de mange fine fotografier, som gør historien levende og vedkommende."

******************

Bogen af Mogens Jensen Zeppelinbasen i Tønder er udgivet af Historisk Samfund for Sønderjylland i 2020 og er på110 sider og illustreret. Pris for medlemmer: 98 kr. og ikke medlemmer: 168 kr. 

Bogen kan bestilles ved at klikke på hjemmesidens Butik