Udgivet den 08. november 2019

Læs Sønderjyske Årbøger på nettet

127 årgange af Sønderjyske Årbøger kan gratis læses på tidsskrift.dk

 

Sønderjyske Årbøger kan nu findes på tidsskrift.dkTidsskrift.dk er Det Kgl. Biblioteks nationale portal for faglige, videnskabelige og kulturelle tidsskrifter i digital fuldtekst. Her ligger en lang række fremtrædende danske tidsskrifter frit tilgængeligt for alle interesserede. 

Redaktionen af Sønderjyske Årbøger har i en årrække samarbejdet med Det Kgl. Bibliotek om at digitalisere de årbøger, der er mere end 2 år gamle. Det betyder at alle Sønderjyske Årbøger, fra den første årgang i 1889 og frem til 2016, nu ligger frit tilgængeligt på tidsskrift.dk. Fremover vil der årligt blive digitaliseret en ny årgang, så årgang 2017 digitaliseres, når årbogen for 2019 udkommer og så fremdeles. 

Årbøgerne er scannet og digitaliseret med tekstgenkendelse. Dvs. at man kan søge på ord på tværs af alle de digitaliserede årgange. Søgningen kan desuden afgrænses til bestemte tidsperioder. Der er derfor tale om en nem og overskuelig måde at finde relevante artikler, anmeldelser, beretninger osv. fra ældre årgange og et rigtig godt tilbud til alle årbogens brugere.

Link: https://tidsskrift.dk/