Udgivet den 04. februar 2021

Solid og værdifuld samtidshistorie

- "Diplomat i grænselandet" er skrevet med nænsom hånd. Veldisponeret, meget detaljeret og tydeligvis båret af dyb kærlighed til både opgaven, grænselandet og fædrelandet.

 

Sådan skriver tidligere kirke- og kulturminister Mette Bock i en to sider stor og flot anmeldelse i Grænseforeningens blad Grænsen af tidligere generalkonsul Henrik Becker-Christensens erindringsbog.

Mette Bock noterer videre, at det står tydeligt gennem hele bogen, at Becker-Christensen betragter grænselandets danske og tyske mindretal som forbundne kar. Balancen er vigtig, og i afgørende situationer har de to mindretal støttet hinanden.

Videre hedder det i anmeldelsen, at “de mangefacetterde samarbejdsrelationer til mennesker og organisationer på begge sider af grænsen beskrives konsekvent som fortrolige, hjertelige, nære, venskabelige og fortræffelige”.

Diplomat i grænselandet er et stykke værdifuld samtidshistorie, der vil blive stående som en solid kilde og inspiration for kommende generationer”, konkluderer Mette Bock anmeldelsen.
---------

Bogen er udgivet af Historisk Samfund for Sønderjylland og kan købes ved at klikke på Butik.

Prisen for medlemmer er 148 kr. og for ikke-medlemmer 248. kr. 

—-
Bogen kan bestilles ved at klikke på Butik