Udgivet den 10. december 2021

Ville for en stund have ønsket, at Fanø havde været en del af Sønderjylland!

Overdådig og flot anmeldelse i Fanø Ugeblad af ”Sønderjysk søfarts historie”

 

”Under min læsning af det nye 2-bindsværk om Sønderjysk søfarts historie ville jeg for en stund have ønsket, at Fanø havde været en del af Sønderjylland!”

skriver Per Hofman Hansen i sin overdådige anmeldelse i Fanø Ugeblad af Sønderjysk søfarts historie den 9. december 2021.

Han fortsætter i samme positive tone:

…..”Men lad dig ikke »skræmme« af, at værket »kun« omfatter Sønderjylland, eller at arbejdet har været et forskningsprojekt. Tværtimod! Glæd dig over fremlæggelsen af en omfattende ny viden om dansk søfarts historie skrevet både fængslende og let tilgængelig”.

Værkets indhold, opsætning og illustrationer får også stor rosende ord med på vejen:

…..Denne viden er absolut ikke kommet af sig selv….., men det er på forbilledlig vis lykkedes dem (forfatterne) at sortere, samle og bearbejde det til en helt enestående fremstilling!”.

…..”Dertil er værket imponerende smukt og righoldigt illustreret af et både kendt og helt ukendt billedmateriale og særdeles anskuelige og letaflæselige grafiske oversigter og tabeller”.

Værket er også af interesse for enhver med interesse for Fanøs skibsfart:

…..”Grundlæggende er værket ikke en erhvervshistorie, men en søfartshistorie, hvorfor skibene over alt i værket er i centrum. Af mange grunde er de to bind derfor i høj grad interessant læsning for enhver med interesse for Fanøs skibsfart”.

…..”Men logisk nok er der mange paralleller mellem søfarten i Sønderjylland, Vadehavet og Fanø, der – ligesom Hjerting, Varde og Esbjerg – jævnligt refereres til”.

Anmelderen kan varmt anbefale bogen – også som julegave!:

…..”Historien om sønderjysk søfart kan derfor på alle måder varmt anbefales til alle, der på nogen måde interesserer sig for Fanøs og skibsfartens historie. En oplagt julegave på mere end 850 sider!”

 

Fakta

Sønderjysk søfarts historie bd.1-2, skrevet af Mikkel Leth Jespersen og Hans Schultz Hansen m.fl., Historisk Samfund for Sønderjylland, 2021. 868 sider, rigt illustreret.

Sønderjysk søfarts historie udgives i samarbejde med Museum Sønderjylland og med tilskud fra BHJ-Fonden, Lauritz og Augusta Dahls Mindelegat, Michael Jebsen Fonden og P.J. Schmidt Fonden.

Forfatterne er eksperter i søfartshistorie fra arkiver, museer og universiteter: Flemming Rieck (oldtiden), Bjørn Poulsen (vikingetid og middelalder), Mette Guldberg (1600-1814), Mikkel Leth Jespersen (1814-1920), Karsten Hermansen (tiden efter 1920) samt Martin Rheinheimer (indledning og afrunding).

Medlemmer af Historisk Samfund for Sønderjylland kan erhverve tobindsværket for 298 kr. For ikke-medlemmer er prisen 498 kr. Bindene sælges kun samlet.

Bøgerne kan købes i hjemmesidens Butik.